Nyheter

NCC bygger 30 lägenheter i Sundsvall

På uppdrag av Mitthem AB bygger NCC 30 hyreslägenheter och en större lokal i Njurunda utanför Sundsvall. Uppdraget ligger inom SKL:s nationella ramavtal för bostadsupphandling av flerbostadshus. Ordervärdet uppgår till cirka 50 MSEK.

– Det känns bra att Mitthem och NCC tillsammans kan fortsätta bidra till bostadsförsörjningen i kommunen. Det är speciellt roligt att vi nu också kommer igång i Njurundabommen som är ett område på tillväxt, säger Lotta Björklund, vd Mitthem AB.

Bostadshuset uppförs som lamellhus i fyra våningar med trettio hyreslägenheter i storlek från 35 – 75 kvadratmeter. Fastigheten får också en större lokal i bottenvåningen på 100 kvadratmeter.

– Det är glädjande att vi på NCC kan vara med och bidra till att det skapas nya hyresrätter i Njurunda. NCC:s bostadsprodukt NCC Lamell som vi bygger i detta projekt är välplanerade bostäder med låg livscykelkostnad och av god kvalitet, vilket är positivt för hyresnivån, säger Petter Lundqvist, produktionschef NCC Building.

Projektet börjar med förberedande markarbeten och därefter byggs bostadshuset som beräknas vara inflyttningsklart sommaren 2021.

SKL:s bostadsupphandling för permanenta flerbostadshus är landets första nationella upphandling för nyckelfärdiga bostadshus, där NCC fått möjlighet att med sina bostadsprodukter bygga flerbostadshus. Ramavtalet har kommit till för att korta byggtiden och pressa byggkostnaderna.

Affären orderregistrerades i tredje kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.