Nyheter

Spaden i marken för Ängelholms nya bostadsområde

Ängelholm fortsätter att utvecklas. På torsdagen satte Peab spaden i marken för ett helt nytt bostadsområde: bostadsrättsföreningen Iris i Ärrarps ängar.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Tomas Fjellner, var på plats för att ta det första symboliska spadtaget.

– Vi ser mycket positivt på att det investeras i Ängelholm. Det är viktigt för Ängelholms framtid att det byggs attraktiva boendemiljöer med närhet till service och kollektivtrafik, sade Tomas Fjellner.

Uppslutningen var stor när Peab Bostad under högtidliga former invigde byggandet av BRF Iris i Ängelholm. Biträdande projektledare Matilda Lööv tog tillsammans med samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Tomas Fjellner, det första spadtaget.

– Det var här på Bjärehalvön som Peab grundades för 60 år sedan. Idag är Peab Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag, men vi brinner fortfarande lite extra för våra projekt här på Bjärehalvön där allt började, sade Matilda Lööv.

48 bostäder fördelade på 6 tvåvåningshus kommer att byggas i Ärrarps ängar. 39 av bostäderna är redan sålda. De boende kommer att ha nära till förskola, kommunikationer och all nödvändig samhällsservice. Havet och natursköna Skälderviken ligger på 10 minuters cykelavstånd.

Inflyttning är beräknad till början på 2021.