Nyheter

AkzoNobel lanserar årets kulör 2020 – Tranquil Dawn

Idag lanseras årets kulör av AkzoNobels varumärke Nordsjö i Sverige, Danmark och Norge. Vi är stolta att presentera Tranquil Dawn. En kulör som fångar essensen av vad som är viktigt för oss människor när vi står inför nästa decennium. Tranquil Dawn är resultat av den trendforskning man har genomfört med ett team av kulörexperter från hela världen.

Varje år samlar AkzoNobel specialister på kulör och trender, ett team av internationella designers för att diskutera de globala trender som kommer att påverka oss inom den närmsta framtiden. De omvandlar dessa insikter till utvecklingen av årets kulör. Årets kulör är Tranquil Dawn, en mjuk och dämpad gröngrå kulör. En kulör som kompletteras av fyra vackra kulörpaletter som speglar de trender vi ser i vår omvärld.

– Tranquil Dawn fångar vad som påverkar människan 2020, vad som gör oss mänskliga, säger Heleen van Gent Chef för AkzoNobels globala estetiska center, som leder den årliga trendforskningen. Kulören återspeglar himlens färger en tidig gryningsmorgon, längtan att vårda vårt innersta, det som gör oss till människor i den föränderliga värld vi lever i idag och den som väntar oss i framtiden, fortsätter Heleen.

– Trendforskningen vi genomför inom AkzoNobel är anpassad för att kunna användas för alla våra bolag där det är av relevans för deras produktutveckling. Våra design team använder kunskapen till att ta fram kulörer för färg och ytskydd inom våra olika segment som exempelvis inom industrisektorn, bilindustrin, elektronik, möbler och golv, förklarar David Menko, AkzoNobel’s Chief Marketing Officer.