Nyheter

En vecka kvar – nominera till Bopriset!

Var inte blyg- nominera dig själv eller någon du inspireras av till Bopriset– till minne av Josef Frank. Fram till den 15 september kan du nominera en person, organisation eller projekt som bidragit till fler attraktiva bostäder med kvalitet- för alla. Vinnaren får 100 000 kr.

Bopriset- till minne av arkitekten och formgivaren Josef Frank instiftades 2017 av Boinstitutet och delas ut med stöd av med Svensk Tenn.

– I Sverige är Josef Frank känd som formgivare, men i hans hemland Österrike och internationellt är han lika erkänd som arkitekt. Han drömde om att bygga- för alla, en dröm som tyvärr är lika aktuell idag, säger Moa Andersson, jurymedlem för Bopriset och verksamhetsledare för Boinstitutet.

– Med Bopriset vill vi sprida innovativa exempel på hållbar stadsutveckling och bostäder för alla människor, oavsett inkomst, säger Moa Andersson.

Nominera till bopriset här
Vinnaren utses av Boprisets jury, som består av:

Christer Larsson, fd stadsbyggnadsdirektör, Malmö.

Erik Stenberg, lektor, KTH, och expert på miljonprogrammet.

Li Pamp, programledare och journalist.

Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet.

Peter Majanen, grundare och VD, strategi- och analysföretaget Quattroporte.

Viktoria Walldin, socialantropolog, White arkitektbyrå.

Förra årets vinnar2018 års vinnare av Bopriset- till minne av Josef Frank, blev Helsingborgshem för sitt arbete med att utveckla och rusta upp bostadsområdet Drottninghög.

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen. Vägen till framgången är engagerade medarbetare och att vi lyssnar på och har en aktiv dialog med boende, stadens olika förvaltningar och andra samarbetspartners, säger Lars Hansson, ordförande i Helsingborgshem.

Bopriset delas ut i samband med ett seminarium, på Nationalmuseum i Stockholm den 14 november, kl 09:30-11:00.