Nyheter

Första spadtaget för Alturas äldreboende i Falkenberg

Igår påbörjades byggstarten för Alturas nya äldreboende i Falkenberg.
Novum Samhällsfastigheter utvecklar fastigheten och Altura blir långsiktig ägare och förvaltare. Boendet ska inrymma 60 lägenheter och inflyttningen är planerad till våren 2021.

Äldreboendet är ett samarbete mellan Novum Samhällsfastigheter som är projektutvecklare och Altura som långsiktigt kommer att äga och förvalta fastigheten. Hyresavtal är sedan tidigare tecknat med Humana och boendet kommer att ha ett naturnära koncept med öppna knutpunkter, högkvalitativa lokaler och modern teknik såsom reglerad belysning i syfte att främja en god dygnsrytm för de boende.

– Vi sätter en stolthet i att samarbeta med aktörer som delar vår syn på hur morgondagens högkvalitativa äldreboende bör utformas. Därför är vi väldigt glada över att det första spadtaget idag är taget tillsammans med Novum Samhällsfastigheter och Falkenbergs kommun. Äldreboendet är även ett kvitto på att Falkenberg är en kommun som prioriterar moderna och trivsamma boenden för sina äldre, säger Carl-Adam von Schéele på Altura.

Boendet på Kilavägen 8 kommer utöver lägenheter att innefatta takterrass, gym samt flera uteplatser i en grön och stillsam atmosfär. Det geografiska läget med direkt närhet till Falkenberg station ökar tillgängligheten för såväl personal som anhöriga.

Bild: Altura