Nyheter

Hultafors Group förvärvar Custom LeatherCraft Manufacturing LLC

CLC designar, utvecklar och marknadsför verktygsbärare (t.ex. verktygsbälten och verktygsväskor), personlig skyddsutrustning (t.ex. knäskydd och handskar) och produkter inom outdoor kategorin. Bolaget grundades 1983 och produkterna marknadsförs under varumärket CLC i USA och Kuny’s Leather i Kanada.

– Vi är mycket glada över det här förvärvet eftersom vi är övertygade om att CLC kommer vara en betydande del av pusslet för att realisera vår Nordamerikastrategi. CLC har en enastående meritlista i branschen när det gäller förstklassiga produkter, kvalitet och innovation vilket gör att bolaget kommer passa väl in i Hultafors Group, säger Ole Kristian Jødahl, VD på Hultafors Group AB.

Förvärvet är en del av Hultafors Groups strategi att stärka vår närvaro i Nordamerika och att bredda vår portfölj inom attraktiva produktkategorier. Förvärvet kommer att stärka vår försäljnings- och marknadsföringskapacitet i Nordamerika samt förstärka relationerna till nyckelkunder inom viktiga distributionskanaler.

Nettoomsättningen uppgick till 53 mUSD 2018 med en lönsamhetsnivå väl i linje med Hultafors Group. Bolaget har cirka 60 anställda.

– Hultafors Group kommer att passa utmärkt för CLC, med tanke på dess produktportfölj med ledande varumärken, dess goda rykte bland professionella användare samt dess befintliga kunder, säger Ron Pickens, VD för CLC.