Nyheter

Framtiden i fokus när Fastighetsbranschen samlas för mässa

– Vi har samlat fastighetsbranschens stora innovatörer där vi presenterar spännande nya lösningar i konstellationer som kan utmana traditionella tankar kring gamla problem. Ett sådant exempel i år är Bert Karlsson, superentreprenören som startat bolaget Rullebo, ett nyckelfärdigt hem på hjul. Ett annat exempel är Johanneberg Science Park och Lindholmen Science Park som pratar om digitalisering roll när medborgare, näringslivsaktörer och det offentliga ska samexistera i den ”smarta staden”, säger Petra Wohner, projektledare för Fastighetsmässan.

Nytänkande står också i fokus på ”Proptech Area” – en del av mässan med nya framtidens tekniker i fokus. Här presenterar innovativa start-ups sina produkter och tjänster anpassade för hela fastighetsbranschen.

Fastighetsmässan har ett helt område som har fokus på framtidens offentliga miljöer, som kallas Public Spaces. Där avhandlas viktiga samhällsfrågor som hållbarhet, trygghet och jämställdhet. Hur kan belysning användas för ökad trygghet och varför tar pojkar mest plats i offentliga miljöer?

Har du något annat du vill lyfta fram i programmet?
– Det finns så mycket! Allmännyttan kommer och direktsänder sin podd om bostäder, politik och samhälle. Anders Borg kommer tillbaka till oss och talar denna gång på temat ”Inbromsning eller kris på väg?”. Det är många stora frågor som är avgörande för i vilken riktning fastighetsbranschen kommer utvecklas i.

– Dessutom delar vi ut priset ”Västsveriges smartaste fastighet” där kriterierna är en hållbarhet, nytänkande teknik och att skapa en användarvänlighet för människorna som vistas i fastigheten. Årets pristagare avslöjas den 5 september klockan 15 när Bert Karlsson och jag delar ut priset till vinnarna, avslutar Petra Wohner.

Fastighetsmässan genomförs den 4–5 september på helt nybyggda Åbymässan. Fokusområde år Public Spaces och parallellt arrangeras mässan ”Säkerhet”.