Nyheter

Bjärkegården byggs om med fler lägenheter

I dagarna har man påbörjat tillbyggnaden av Bjärkegården i Sollebrunn. När det står färdigt kommer det att sammanlagt finnas 66 lägenheter.

På äldreboendet byggs nu alltså 28 lägenheter plus aktivitetsrum, uterum och nya utemiljöer. Just de gemensamma ytorna och utemiljön är viktiga, bland annat kommer det anläggas nya grönytor med grusgångar, flera mindre uteplatser och ett uterum med utgång till en större uteplats.

Tillbyggnaden byggs utanför den befintliga byggnaden vid infarten från Trollhättevägen och beräknas stå klar i början av 2021. De tre boendeenheterna byggs i markplan för tillgänglighetens skull och för att byggnaden skall harmonisera på ett bra sätt med övrig bebyggelse.

– Lägenheterna och tillbyggnaden är ett efterlängtat tillskott för att möta behoven av särskilt boende för äldre i Bjärkeområdet, säger Kerstin Frisk, utvecklingsledare på Vård- och omsorgsförvaltningen och fortsätter:

– Efter utbyggnaden kommer det att finnas 66 lägenheter i äldreboendet både för personer med demenssjukdom och fysiska funktionsnedsättningar.

Samtidigt kommer hemtjänsten att flytta ut ur Bjärkegåden och in i mer ändamålsenliga lokaler på övervåningen i den gamla möbelaffären i Sollebrunn.

Byggnationen står Alingsåshem för på uppdrag av Alingsås kommun och Vård- och omsorgsförvaltningen.