Nyheter

Best Western Hotels & Resorts blir första hotellkedjan på Grönland

I maj 2021 öppnar Best Western Plus Hotel Ilulissat. Hotellet som har utsikt över Kirkebugten och isfjorden byggs och drivs av en lokal investorgrupp bestående av bröderna Tommy og Frank Bagger samt Jens Kristian Friis-Salling och blir en del av Best Western Hotels & Resorts.

Best Western Plus Hotel Ilulissat kommer att ha 78 rum, restaurant och stor takterass. 100% av energiförbrukningen kommer att täckas av förnybar energi via vattenkraftverket i Paakitsoq.

Läget blir centralt i Ilulissat som är en av Grönlands mest besökta turistdestinationer. Sedan isfjorden kom med på UNESCOs världsarvslista 2004, har antalet turister till Ilulissat ökat kraftigt.

Bröderna Bagger, ser fram emot öppningen:

– Det här projektet har pågått i över tre år och vi är mycket glada att bygget nu är i gång. Vår investorgrupp är starkt förankrad lokalt, utöver det har vi ett känt globalt hotellvarumärke i ryggen, så vi har alla förutsättningar att skapa bra gästupplevelser och goda resultat.

Best Western Hotels & Resorts blir den första hotellkedjan att etablera sig på Island.

– Vi har varit involverade i ägarnas planer och tankar från start och har stora förväntningar på det här hotellet. Ilulissat är en spännande destination att få marknadsföra och distribuera övernattningar till. Staden upplever en stigande efterfrågan och man investerar i infrastrukturen. Vi är naturligtvis extra spända på denna öppning då vi blir det första hotellvarumärket som etablerar sig på Grönland. Ett uppdrag vi är stolta över att ägarna givit oss, säger Johan Kukacka, VD för Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien.

Bilden:
Best Western Plus Hotel Ilulissat blir centralt beläget i Ilulissat.
Bild: Best Western