Nyheter

Uppstickarkedjan Ess Group köper danska strandhotellet Marienlyst utanför Helsingör

Än så länge är uppstickarkedjan liten i jämförelse med jättar som Scandic och Nordic Choice, men att det inom ESS verkar finnas en förkärlek till strandhotell är tydligt. Sedan tidigare äger hotellkedjan, som backas av affärsängeln Magnus Emilson, till exempel både Ystad Saltsjöbad och Falkenbergs Strandbad. Som minoritetsägare finns Ullaredsprofilerna Håkan Janson och Kent Gustafson, skriver Dagens Industri.

– Vi tittade på det här hotellet redan 2010 när vi köpte Falkenbergs Strandbad. Vi älskar vägen som går längs stranden när man åker upp från Köpenhamn. Sedan älskar man ju danskarna. Det känns alltid när det är mycket danskar på hotellet i Ystad, säger Jonas Stenberg, vd för Ess Group till Dagens Industri.

Känt sedan tidigare är att Ess Group tillsammans med den tidigare skidåkaren Aksel Lund Svindal och Arthur Buchardts AB Inves AS inviger Fýri Resort i norska Hemsedal i december i år. Ett nytt hotell är även på gång i Göteborg, i en ny skyskrapa i Gårda.

Moderbolaget Ess Hotell Intressenter omsatte förra året cirka 879 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 28,5 miljoner kronor. Soliditeten låg på 10 procent.

Delägare i Ess Group är även Jonas Stenberg, Carl Lundgren, Claes Tallhage och Anders Nilsson.