Nyheter

Nu kan du styra värmepumpen med din röst

Enligt Svenska Kyl & Värmepumpföreningen såldes cirka 52 000 värmepumpar i Sverige, bara under 2018 och föreningen rapporterar om ett stigande intresse från svenska återförsäljare. Panasonic är en av de största leverantörerna av värmepumpar i Sverige, och nu blir deras produkter kompatibla med röststyrning.

– Rösttjänster spelar en viktig roll i automatiseringen av hemmet och även på arbetsplatsen. I Sverige använder många redan röststyrning för att justera ljus, ljud och underhållning. Genom att göra våra uppvärmnings- och kyllösningar kompatibla med Google Assistant och Amazon Alexa får våra kunder ännu mer frihet att kontrollera komforten, på ett enkelt och sömlöst sätt, säger Frida Rosenlind, nordisk produktchef på Panasonic Heating & Cooling.

25 000 värmepumpar med röststyrning
I de nordiska hemmen finns det redan nu 25 000 värmepumpar från Panasonic som kan styras med enkla röstkommandon. Funktionen är tillgänglig på alla värmepumpar i det nuvarande sortimentet, samt äldre generationer som är kompatibla med Panasonics app, Comfort Cloud, och stöds av Amazon Alexa och Google Assistant.

Med hjälp av röststyrningen kan användare slå på och stänga av värmepumpen, välja olika luftprogram, ställa in temperaturen och kontrollera pumpens driftstatus. Det är också möjligt att skapa fasta luft- och temperaturrutiner och inställningar med Google Home och Amazon Routines.
För företag med Panasonics industriella luftkonditioneringssystem (PACi) kan röststyrning användas för att reglera temperaturen och skapa bästa möjliga arbetsklimat.
Panasonic Voice Control finns tillgängligt på svenska i slutet av augusti för Google Home. För Amazon Alexa är funktionen endast tillgänglig på engelska.

Läs mer på: https://www.aircon.panasonic.eu/SE_sv/

Bild: Panasonic