Nyheter

Pekka Eloholma VD för Sitowise

Sitowises styrelse har utsett civilingenjör Pekka Eloholma till verkställande direktör fr.o.m. 15.8.2019.

Eloholma har tidigare under sin arbetskarriär lett Affecto, ett nordiskt börsnoterat företag och Nebula, ett IT-tjänsteföretag. Eloholma har haft olika positioner i Sitowise under de senaste två åren och varit med under företagets starka tillväxtfas. Sitowise växer lokalt inom nya marknadsområden och utvecklar sina tjänster att bli allt mer omfattande och digitala vid sidan om planering av hus och infrastruktur.

– Sitowise har utmärkta förutsättningar för att bli ett betydande expert företag inom den byggda miljön i Norden. I företaget finns en stor iver och energi och jag har förmånen att leda och stödja ett team av engagerade experter. Företaget har en lång tradition, men dess verksamhet och kultur präglas av ett utmanarföretags smidighet, som vi vill värna om i vår nästa tillväxtfas, konstaterar Eloholma.

Sitowise startade sin verksamhet i början av 2018 och har expanderat snabbt genom förvärv. Under våren 2019 tog koncernen ett strategiskt viktigt steg i Sverige när konsultföretaget Byggnadstekniska Byrån anslöt sig till Sitowise koncernen, som för närvarande har mer än 1 700 anställda.

– Sitowise har vuxit snabbt till en ny storleksklass. Företaget driver flera strategiska projekt bl.a. inom digitalisering, kompetensutveckling och ansvarsfullhet för att Sitowise skall vara den bästa arbetsplatsen för unga och erfarna experter, som påverkar positivt på den gemensamma byggda miljön. Vi är övertygade om att Pekka har utmärkta förutsättningar för att leda ett tillväxtföretag i en snabbt föränderlig miljö, säger Sitowises tf styrelseordförande Tomi Terho.

– Styrelsen utvärderade noggrant de externa kandidaterna och erbjöd efter en lång process uppgiften åt Pekka. Vi är glada att Pekka tog emot utmaningen och har starkt förbundit sig till företaget. Pekka är en lagspelare och hämtar med sig erfarenhet av positiv förändringsledarskap, fortsätter Terho.

I samband med utnämningen avgår Eloholma från Sitowises styrelse och kommer även framöver att avgå från styrelseordförande poster utanför bolaget för att koncentrera sig på att leda Sitowise.

Jannis Mikkola och Timo Palonkoski fungerar som företagets vice verkställande direktörer. Företaget har dessutom förstärkt styrelsen under sommaren genom att utse civilekonom Taina Kyllönen och civilingenjör Petri Rignell till styrelsen. Kyllönen har tidigare varit verksam i bl.a. SSABs ledningsgrupp och är för närvarande kommunikationsdirektör vid Helsingfors universitet. Under sin karriär har Rignell haft olika lednings- och styrelsepositioner inom fastighets- och byggnadsbranschen.