Nyheter

Schüco breddar utbudet av högsäkerhetslösningar

Schüco och säkerhetsexperten Sälzer gör gemensam sak för att kunna erbjuda marknadens bredaste utbud av avancerade högsäkerhetslösningar för alla typer av byggnader.

Schüco går in som partner i företaget Sälzer GmbH, ett familjeföretag i tredje generationen som har mycket gott renommé efter mer än 40 år i branschen. Företaget har specialiserat sig på högsäkerhetsprodukter för alla typer av byggnader och tillverkar fönster, dörrar och fasader som skyddar mot inbrott, beskjutning, explosioner, brand och rökgas. Tillsammans kan Schüco och Sälzer erbjuda ett unikt utbud av högsäkerhetslösningar och öka kapaciteten för att tillgodose den ökande efterfrågan. Allt från skydd av ambassader till panic rooms i villor.

Produkter för alla skyddskategorier
Sälzer GmbH utökar Schücos kompetens och utvecklingspotential inom högsäkerhetsområdet och den alltmer efterfrågade multifunktionaliteten i byggnader. Tillsammans tillhandahåller företagen lösningar för alla typer av hotscenarier och säkerhetsklasser och erbjuder kombinationslösningar så som exempelvis ståldörren i S4-serien. Dörren som tilldelats tyska Design Award skyddar mot såväl inbrott (upp till klass RC6), beskjutning (upp till beskjutningsklass FB 7-NS), explosion (upp EXR5, GSA2), brand (upp till EI 90 |. BS 476,120 min) och rökgas (S200). Sälzers sortiment kommer att integreras i Schücos breda utbud av lösningar för hela klimatskal.

Om Sälzer GMBH:
Familjeföretaget i tredje generationen finns beläget i tyska Marburg där över 100 anställda utvecklar och saluför säkerhetskoncept för skydd mot inbrott, beskjutning, explosioner, brand och rök. Förutom fönster, dörrar och fasader i de högsta säkerhets- och motståndsklasserna tillhandahåller företaget även bommar, hinder, galler, nedfällbara pollare för områdesskydd samt vaktkurer och vakttorn. Sälzer stödjer utvecklare av offentliga fastigheter i Tyskland och utomlands med ett brett utbud av nätverks- och kombinationsprodukter i alla säkerhetsnivåer. Arkitekter erbjuds omfattande rådgivning att finna passande säkerhetslösningar och har stor nytta av det digitala planeringsstödet i form av Autocad-filer och beskringningstexter.