Nyheter

Kungsleden hyr ut 20 000 kvm i Västerås

Kungsleden har tecknat fyra hyresavtal om totalt cirka 20 000 kvm i fastigheten Örjan 1 i Hacksta i sydvästra Västerås. Det är ytor som ABB tidigare sagt upp i samband med att delar av deras verksamhet lämnade området. Ytorna är därmed åter fullt uthyrda. Nya hyresgäster är Kids Brandstore, Städhem Padelarena, Mälarenergi och Twistshake.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna våra nya hyresgäster till Hacksta och är särskilda nöjda övar att vi lyckats fylla vakanserna efter ABB så snabbt, säger Mats Eriksson, Kungsledens regionchef Västerås/Mälardalen.

Hacksta är ett industriområde nära både Västerås hamn och järnvägen. Här har många välkända företag verksamhet, bland andra ICA, Jernhusen och RagnSells.

De nya hyresgästerna är:

  •  Modeföretaget KidsBrandstore som hyr 7 200 kvm kontor och lageryta för sin e-handel.

  •  Städhem Padelarena som hyr 2 800 kvm för att kunna öppna en ny padelhall.

  •  Energibolaget Mälarenergi som hyr 5 250 kvm för lager och lättare industriverksamhet.

  •  Barnproduktföretaget Twistshake som hyr 4 455 kvm kontor och lageryta för sin e-handel.

Den genomsnittliga avtalslängden för de nya hyresavtalen är 5,5 år och det sammanlagda totala hyresvärdet uppgår till cirka 17 Mkr per år. Tillträdesdatum är mellan den 1 juni 2019 och den 1 februari 2020.