Nyheter

K-Fastigheter bygger fler hyresrätter i Göteborg

K-Fast Holding bygger fler hyresrätter i Göteborg. På Smörslottsgatan blir det ytterligare omkring 190 lägenheter i varierande storlekar. 

K-Fastigheter har förvärvat fastigheten Savenäs 131:13 och planerar att uppföra en huskropp med totalt omkring 190 hyresrätter samt underjordiskt garage. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 80 Mkr. Tillträde är planerat att ske den 1 februari 2020.

Sedan tidigare äger K-Fastigheter intilliggande grannfastighet, Savenäs 131:12, där bolaget planerar att bygga 97 hyresrätter samt en butikslokal. Samtliga hus på Smörslottsgatan kommer att byggas enligt bolagets egenutvecklade flexibla och yteffektiva Lamellhus-koncept.

– Vi är glada över att kunna starta etapp två av vårt projekt på Smörslottsgatan. Det är ett område som många vill bo i och med våra fastigheter erbjuder vi attraktiva hyresrätter där fler kan hitta sitt hem. Vi vet att boende med hyresrätt är en viktig del i samhällsutvecklingen och K-Fastigheter vill gärna bygga hyresrätter i Göteborg och flera orter i den expansiva Västra Götalandsregionen. Med vårt engagemang i hela värdekedjan, från projektutveckling till förvaltning av egna hus, tar vi ansvar för långsiktig och hållbar utveckling, säger Åsa Fredin, chef för K-Fastigheters affärsområde Projektutveckling.