Nyheter

Studentbostäder i Sverige förvärvar 1443 studentlägenheter från Lindbäcks Fastigheter

Studentbostäder i Sverige (SBS) fortsätter växa och har förvärvat åtta studentfastigheter i Luleå. Portföljen omfattar totalt ca 41 524 kvm uthyrningsbar yta med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,1 miljarder kronor.

Varje år studerar drygt 15 000 studenter på Luleå Tekniska Universitet. Porsön är idag en attraktiv och snabbt expanderande stadsdel norr om Luleå centrum med universitet, studentområden samt många arbetsplatser inom teknikindustrin.

– Luleå är ett teknikkluster med ett av Europas mest välrenommerade universitet som attraherar studenter och forskare från hela världen. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda studentboenden och därmed bidra ytterligare till stadens utveckling. Genom att få Lindbäcks också som ägare kan vi gå starkare fram med vår projektutveckling, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige.

– Vi är glada att sälja våra studentbostäder till en så långsiktig aktör som SBS som kommer kunna fortsätta utveckla beståndet med den kraft som en rikstäckande aktör har möjlighet att göra. Vi ser potentialen i studentbostäder och är glada över det ägande som vi nu kommer få i SBS, säger Hans Lindbäck, VD för Lindbäcks Fastigheter.

– Det är positivt att nya aktörer som SBS väljer att satsa här, och samtidigt ett exempel på den höga aktiviteten vi ser på fastighetsmarknaden i norr. Vi önskar varmt välkomna till Studentbostäder i Sverige att vara med oss att utveckla Luleå, säger Niklas Nordström, ordförande för Luleås kommunstyrelse.

Köparens rådgivare var Colliers International samt Glimstedt, säljarens rådgivare var Pangea Property Partners.