Nyheter

Grunden till Aromalund färdiggjuten innan sommaren

Ett stenkast från centralstationen i Lund uppför Sjöson sitt projekt Aromalund bestående av totalt 168 lägenheter på bästa läge. Projektet består av 2 etapper varav den första är säljstartad. Just nu håller man på att gjuta grunden som ska vara färdiggjuten innan semestern.

Projektet har sålt bra och närmare hälften av den totala ytan är såld i första etappen. Ansvarig mäklare, Andreas Hansen på Fastighetsbyrån i Lund, säger att projektet har lockat mycket intresse.

– Det är inte ofta som en stadskärna får en sådan här förändring som sker i Lund just nu. På båda sidor om Kung Oscars bro utvecklas bostadsprojekt, bara är ett par hundra meter från centralstationen. Dessutom anläggs den nya spårvagnen till ESS endast 100 meter från byggplatsen, vilket lockar stort intresse för projektet och utvecklingen av området.

Hittills har muren mot spårområdet byggts och nu är man i full gång med att gjuta grunden som ska stå klar innan semestern. Sedan tar kommunen över och ska bygga infrastruktur, dvs vägar, vatten, avlopp och el i området. Vilket ska stå klart i december.

Nästa steg är att väggarna på bostadshusen ska lyftas på plats. Andreas säger att man håller tidsplanen för projektet.

-Vi håller tidsplanen och inflyttningen beräknas från februari 2021, så nu kommer det gå fort på byggarbetsplatsen. Inom kort hoppas vi kunna ha en visningsbod på plats så vi kan visa upp mer av hur området kommer bli när det står klart.