Nyheter

Instalco förvärvar Rörtema i Nyköping

Instalco växer inom VS genom förvärv av Rörtema i Nyköping AB. Bolaget arbetar med VS-installationer i framför allt Södermanland, Östergötland och Stockholm.

Rörtema grundades 2001 och har idag 30 anställda och omsatte under verksamhetsområdet 2017/2018 cirka 45 miljoner. Bland kunderna finns bland andra SSAB, Scania, Coca-Cola, Unilever, Spendrups, Kavli och Catena.

– Med Rörtema stärker vi vårt utbud söder om Stockholm och ser goda samarbetsmöjligheter med Instalcobolagen i affärsområdet. Rörtema är ett stabilt bolag som passar bra in i Instalcomodellen, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Väst.

Rörtema har inriktning på tjänster inom VS-området som isolering, svetsning, smide samt processrör och livsmedelsrör. Bolaget ägs av grundaren Thomas Persson som kommer att stanna kvar i sin vd-position i bolaget.

– Inträdet i Instalco är möjligheten för oss att ta nästa steg i Rörtemas utveckling. Genom Instalco kommer vi att kunna utveckla vår verksamhet och medarbetare på många olika sätt, säger Thomas Persson, vd i Rörtema.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Rörtema i Nyköping AB med tillträde den 5 juli.