Nyheter

OBOS bygger för en bekymmersfri tillvaro i Västervik

20 nya bostäder utanför Västervik är OBOS senaste bostadsprojekt i området. Det första huset blir ett visningshus som är klart för visning den 13 juli.

På området Ekhagen, två kilometer från Västerviks centrum bygger OBOS Kvarteret Hällmarken med 20 bostäder i form av kedjehus och villor.

– Målet är livskvalitet, säger projektledare Linus Ståhl. Och med naturupplevelser, hav och golfbana precis inpå knuten så vågar vi lova just det. För barnfamiljer kan det också kännas bra att veta att förskola och skola finns precis i närheten.

I den första etappen av Kv Hällmarken har OBOS säljstartat tio hus av två olika modeller; fem kedjehus i ett plan och fem fristående tvåplanshus.

– Enplanshusen är på 123 kvm och tvåplanshusen på 153 kvm, säger Linus. Oavsett vilket hus man väljer så får man ett modernt boende med härligt ljusinsläpp och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Inredningen i husen är ljus och modern med vitlaserade golv, vitmålade väggar och HTH-kök. Linus beskriver det som en hög grundstandard, även om man också har möjlighet att göra tillval.

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder tillval, just för att vissa vill personifiera sitt boende lite extra. Men också för att vi tänker på miljön. I Kv Hällmarken kan vi till exempel erbjuda solceller som tillval.

Tomterna i Kv Hällmarken finplaneras, vilket betyder att uppfarterna asfalteras, betongplattor läggs på plats och häck, entréträd och gräsmatta anläggs. Det enda som återstår för kunden att göra är att planera för sin uteplats.

– Vi vill att det här kvarteret ska kännas så inflyttningsfärdigt som möjligt när våra kunder flyttar in, säger Linus. Men samtidigt är det äganderätter, och vi tror att många uppskattar att själva får välja hur deras uteplats ska se ut.

Lördagen den 13 juli är det premiärvisning för OBOS nya visningshus på Kv Hällmarken som blir ett av enplanshusen på 123 kvm. Då hoppas Linus att så många som möjligt väljer att komma och titta.

– För den som letar bostad i Västervik med omnejd får detta helt enkelt inte missas, säger han självsäkert. Här får man villa, tomt och finplanerad trädgård i ett ”paket”. Det är ett modernt och bekymmersfritt leverne, nära allt sådant som gör livet lite extra lyxigt.

Bild: OBOS