Nyheter

Blomsterlandet expanderar

På torsdag den 11 april slår portarna upp för Blomsterlandets butik i Örnsköldsvik. Det blir växtkedjans 61:a butik i landet.
– Vår ambition var att hitta en lämplig etablering mellan våra butiker i Umeå och Sundsvall. Örnsköldsvik ligger strategiskt bra för oss, säger Patrik Lindgren som är försäljningschef på Blomsterlandet.
Butiken bjuder på 2 400 kvadratmeter växter och trädgårdstillbehör, fördelat på ca 1 200 kvadrat butiksyta och en lika stor trädgårdsmarknad.
– Nu tillåter inte väderleken att vi kan fylla trädgårdsmarknaden helt från start, men vi fyller på allt eftersom vi närmar oss den varmare säsongen. Vi har även en e-handel med möjlighet att hämta ut sina varor i den fysiska butiken. Det går också att beställa till ett uthämtningsställe om det passar bättre, säger Patrik Lindgren.
Ett tiotal medarbetare har rekryterats tack vare nyetableringen.
– Vi har fått många sökande till tjänsterna och är verkligen stolta över det stora intresset för oss som arbetsgivare. Nu hälsar vi alla nya kunder varmt välkomna med öppningserbjudanden och aktiviteter i butiken.
Under 2018 öppnade Blomsterlandet flera nya butiker i landet och härom veckan öppnade en butik i Lund. Med nyetableringen i Örnsköldsvik har växtkedjan 61 butiker runtom i landet.
Bild:
Fotot är från en annan butik.
Foto: Blomsterlandet