Nyheter

Studenternas godkänd för spel

Nu är det klart att Svenska fotbollförbundet godkänt Studenternas i Uppsala för allsvenskt spel. Det innebär att Sirius kan göra sin allsvenska hemmapremiär på den nya arenan på Studenternas på måndag den 8 april.

– Det är det här vi har hoppats på hela tiden och jag ser nu framemot att få se Sirius spela på Studenternas nästa vecka. Att vi kan gå på allsvenska matcher i Uppsala är viktigt för oss som idrottskommun, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.
Den 26 mars genomförde SvFF den första besiktningen av arenan. SvFF beslutade att göra en förnyad besiktning den 4 april. Under fredagen kom besked från Uppsala kommuns myndighetsenhet plan och bygg att arenan är godkänd. Ett besked som legat till grund för att Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté kunnat säga ja till allsvenskt spel.
– Vi är glada och stolta över att vi har nått vårt mål, att Sirius ska kunna spela på Studenternas under den allsvenska säsongen 2019, trots att arenan inte är helt klar. Det är en stor lättnad att allt arbete vi lagt ner, har tagit oss så här långt, säger Josefin Åhrman, Idrott och fritidschef.
– Det är skönt att arenan är klar för spel. Jag är oerhört stolt över det fantastiska arbete som mina medarbetare gjort och gör tillsammans med Uppsala kommun, Sirius, In3prenör och många andra för att det ska gå att spela på Studenternas, trots att arenan blir helt klar först nästa år, säger Eva Sterte, VD Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB.
Bilden:
Klart för spel på Studenternas.
Foto: Uppsala kommun Sportfastigheter AB