Nyheter

Skanska välkomnar Web Manuals som hyresgäst i Epic, Malmö

Skanska har tecknat ett hyresavtal med det snabbväxande internationella bolaget Web Manuals som levererar en webb-baserad applikation för att digitalisera manualer i hårt reglerade branscher. Web Manuals flyttar in våren 2020 på entréplanet och gör därmed Verisure Innovation, Spaces, Delphi och Baker Tilly sällskap i Epic.
Kontorshuset Epic ligger på Universitetsholmen i centrala Malmö, med ett fantastiskt läge alldeles intill vattnet och bara ett stenkast ifrån Malmö Centralstation. Med Epic introduceras en ny generation kontorsbyggnader i Malmö. Epic sätter människors välmående i fokus och ger ramar för ett sundare sätt att leva och arbeta. Det handlar exempelvis om att trappan är inbjudande och väl synlig samt fokus på dagsljus och grönska inomhus. På entréplan finns cykelhotell, duschar och omklädningsrum med handduksservice.
– Med Web Manuals fokus på att ha ett välmående och högmotiverat internationellt team blir vår nya lokal i EPIC perfekt: en fantastisk arbetsmiljö och tydlig hållbarhetsprofil med närhet till kommunikationer till hela världen säger Martin Lidgard, VD, Web Manuals.
Husets hjärta är ett grönskande atrium som nås från både Nordenskiöldsgatan och Beijerskajen och som blir den naturliga mötesplatsen för alla som rör sig i huset. Vid kajen strax utanför huset finns ett promenadstråk som bjuder in till både vila och rörelse. Atriet i Epic består till stora delar av lokalt upcyclade material, dvs förädlat och återanvänt byggmaterial.
– Vi är mycket glada över att få välkomna Web Manuals till Epic. Web Manuals kommer att få en unik kontorslokal med direktkontakt till atriet och kontakt mdirektkontakt till atriet och kontakt med kajen precis utanför säger Sandra Nilsson, Marknadsansvarig, Skanska Öresund.
I arbetet med att erbjuda hälsosamma kontorsfastigheter är Skanska först ut i Norden med en precertifiering enligt WELL för projektet Epic. Certifieringen innebär ett helhetstänkande kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i och är baserad på medicinsk och vetenskaplig forskning.
Nu finns endast 360 kvm kontorsyta kvar på plan 3 i det attraktiva huset. Inflyttning sker höst/vinter 2019.
Bild: Skanska