Nyheter

Lättelements "present" till Björklöven

Förra året beslutade Umeå kommun om en renovering av A3 Arena, bland annat att en ny entré skulle byggas. Lättelement anlitades av totalentreprenören OF Bygg för att tillverka takelementen till den nya entrén. Just detta tak har 17 meter fri spännvidd och är kraftigt förstärkt, då det gränsar mot högre byggnader och då kan det bildas snöfickor.
VD på Lättelement AB är Ulf Strinnholm, som även är en av ägarna på Lättelement, men utöver det är han också Modos ordförande, vilket gav honom den briljanta idén att skicka med en ”present” till Björklövens hemmaarena när takelementen skulle levereras – en fasttejpad Modologga på ett av takelementen.
Länk till filmen finns här:
Fakta Lättelement:
Lättelement är ett starkt och växande företag, sprunget ur den norrländska myllan i hjärtat av Höga Kusten. Sedan starten 1979 har företaget varit privat och lokalt ägt och har alltid haft all tillverkning och all personal i Örnsköldsvik, vilket gör bolaget genuint intresserade av den plats de verkar på. De har idag omkring 110 anställda och en omsättning på 170 miljoner kronor. Företaget ägs till lika delar av Ulf Strinnholm, VD och Marknad, Lars Nylund, chef Inköp och Produktion, Jan-Erik Backman, Teknisk chef, och Liselotte Strinnholm, Ekonomichef. Med närmare 40 års erfarenhet av utveckling, produktion och försäljning av självbärande byggelement för tak, väggar och bjälklag ger företaget kunderna en möjligheten att skapa fritt. Kunderna finns på den nordiska marknaden och levererar till såväl mindre tillbyggnader som till stora unika projekt som arenor, hotell och sjukhus. Inget projekt har varit för svårt och med tiden har de fått många fina referenser att visa upp. Några exempel är: Victoria Tower i Kista, Malmö Arena, Astra Zeneca i Mölndahl, Max hamburgerrestauranger över hela Sverige, lägenhetsprojektet Gimleveien i Kristiansand samt resecentrum i Örnsköldsvik.
Bilden::
Takelementet med den fasttejpade Modologgan till den nya entrén till A3 Arena, Umeå.