Nyheter

Castellum först i Norden med WELL-registrerat kontorshus

Castellums nybyggda fastighet Eminent i Malmö är Nordens första WELL-registrerade kontorshus. Intresset för Eminent har varit enormt och fastigheten är fullt uthyrd.
Den internationella certifieringen WELL utgår ifrån sju delar som alla påverkar hälsan: luft, vatten, ljus och ljud samt kost, motion och välbefinnande. WELL är den enda standarden som tar hänsyn till de mjuka värden som påverkar människors välbefinnande i arbetslivet. Eminent står färdigt i april och kontorshuset är fullt uthyrt.
– Intresset för Eminent har varit oerhört stort. Det är glädjande att allt fler arbetsgivare förstår värdet av att investera i sina medarbetares välmående. Vinsterna är många, som färre sjukskrivningar och stressrelaterade sjukdomar. Friska och nöjda medarbetare presterar bättre och höjer därmed företagets lönsamhet, berättar Henrik Saxborn, koncernchef Castellum AB.
Eminents cirka 10 000 kvadratmeter är fördelade på sju våningsplan. Hyresgästerna som kommer flytta in under april till augusti 2019 är Boozt, Mindpark, Pergo, Diaverum, Puls & Träning och Icopal. Fastigheten inrymmer bistro, gym, gemensamma konferenslokaler och coworking. Eminent har även en gemensam takterrass med odlingar till bistron och utearbetsplatser.
Med enbart 15 minuters tågresa från Köpenhamns flygplats Kastrup och ett par minuter från Malmö Central är det snabbt och lätt att ta sig till Eminent, som ligger mitt i den expansiva stadsdelen Hyllie. För cykelpendlarna finns dessutom ett välutrustat cykelgarage med omklädningsrum och möjlighet att reparera sin cykel, för att helt i linje med WELL stimulera till vardagsmotion. Förutom WELL Guld är Eminent även certifierat med Miljöbyggnad Guld.
Fakta WELL
WELL-certifieringen etablerades i USA år 2014 efter sex års forskning och utveckling på området. Genom att integrera vetenskaplig och medicinsk forskning på miljöbetingad hälsa, beteende och riskfaktorer utformades en internationell standard som appliceras på byggnationens design, konstruktion och drift. De områden som ingår i WELL är luft, ljus, ljud, vatten, motion, kost och välbefinnande. Certifieringen utfärdas efter godkännande av tredje part och går att uppnå i nivåerna silver, guld och platina. En omcertifiering äger rum var tredje år.
Bild: Castellum