Nyheter

Premiär för Peabs bostadsrättsskola

Med start i Södertälje lördag 23 mars inleder Peab Bostad en serie utbildningar i hur det fungerar att köpa och bo i en bostadsrätt. Utbildningen kommer att hållas på både engelska, arabiska och svenska. Under året fortsätter sedan bostadsrätts-skolor på flera orter i Sverige, till exempel i Märsta, Eskilstuna och Göteborg.
– Efterfrågan på den här utbildningen har varit stor. Vi har redan ett 60-tal anmälningar i Södertälje, säger Sima Zangiabadi, affärsutvecklingschef på Peab Bostad. En majoritet vill dessutom ha utbildningen på arabiska.
På Peab Bostad ser man ett växande behov av information.
– För den som är uppväxt i en annan del av världen kan det svenska systemet med bostadsrätter kännas främmande. Därför vill vi ge saklig utbildning på fler språk än svenska, säger Sima Zangiabadi.
Bostadsrättsskolan genomförs i regi av Peab Bostad efter en idé som uppstått i dialog med ett flertal kommuner och ideella organisationer. Målet med satsningen är att deltagarna ska få lära sig skillnaden mellan olika boendeformer i Sverige. Utbildningen ger också en inblick i vilka rättigheter och skyldigheter man har som medlem i en bostadsrättsförening.
– I slutet av förra året testade vi en pilotutbildning i Skärholmen. Då kunde vi tydligt se att det uppstod frågeställningar som är helt avgörande att reda ut för den som är intresserad av att äga sitt boende, säger Sima Zangiabadi. Det handlar till exempel om skillnaden mellan hyra och amortering på lån.

Bilden:
Sima Zangiabadi, affärsutvecklingschef på Peab Bostad, håller i Peabs bostadsrättsskola som hålls på flera orter och på flera olika språk.
Foto: Daniel Roos