Nyheter

Nordomatic förvärvar igen

Knappt har bläcket torkat efter förvärvet av Dansk Automatikservice, förrän Nordomatic genomför ett nytt förvärv i Danmark. Den här gången är det DP Bygningsautomatik A/S i Århus, som kommer att bli en del av den Skandinaviska snabbväxaren inom Smart Buildings, som i Danmark just ändrat sitt namn från Dominus till Nordomatic.
Med huvudkontor i Risskov i Århus och filialer i Glostrup, Sønderborg, Kolding och Aalborg har DP Ventilation A/S expanderat de senaste åren genom sitt dotterbolag DP Bygningsautomatik A/S på marknaden för Smart Buildings. DP-bolagen sysselsätter totalt 80 anställda, men i stället för den planerade organiska tillväxten i dotterbolaget har ledningen, efter en kort och konstruktiv förhandlingsprocess, valt att sälja DP Bygningsautomatik A/S till danska Nordomatic Danmark A/S.
– I nästan 25 år har vi i DP Ventilation ackumulerat en stark kompetens inom ventilationstekniska lösningar, som till följd av digitalisering blir alltmer smarta och avancerade, säger VD Dat Ke Phan från DP Ventilation A/S och fortsätter:
– År 2017 inrättade vi därför en oberoende enhet som har till uppgift att bygga kompetenser inom öppna automationssystem som Trend. Idag tjänar våra specialiserade anställda ett antal kunder, men det är bättre för både kunderna och våra anställda i DP Bygningsautomatik att komma in i en större professionell miljö, samtidigt som vi går tillbaka till att koncentrera oss på kärnverksamheten för ventilation, erkänner Dat Ke Phan.
Den tekniska utvecklingen ökar betydligt, och kraven på professionellt stöd i komplex byggteknik är höga.
– Våra två affärsområden inom DP-gruppen har ökat de senaste åren, men framförallt inom automation har vi precis nått en punkt där vi måste göra betydligt större investeringar än vad vi finner rimliga i förhållande till moderbolaget. Dessutom förtjänar våra begåvade medarbetare att vara i en miljö där de kan utvecklas och uppfylla sina professionella ambitioner. De kan göra på Nordomatic, säger Dat Ke Phan.
Phan-familjen har arbetat med Nordomatic i ett antal år och efter ett antal konstruktiva diskussioner mellan Dat Ke Phan och Toke Juul, kom parterna överens om att DP Bygningsautomatik A/S kommer att övertas av Nordomatic Danmark A/S. Totalt är Nordomatic Danmark fler än 150 anställda efter förvärvet.
Nordomatic har erfarenhet av att köpa
På bara tre år har Nordomatic Danmark A/S förvärvat Modus Control i Aabenraa, JTN Automatik i Kastrup, Aarhus och Esbjerg, samt H & N Technology i Næstved och senast Dansk Automatikservice i Greve. Nu läggs DP Bygningsautomatik A/S i listan över förvärv från den framväxande teknikspecialisten, som har en tydlig målbild avseende strategin att bli marknadsledare i Skandinavien.
– Tekniken blir alltmer komplex och kräver investeringar, kompetens och kunnande för att klara de projekt vi går in i och att tjäna våra stora fastighetskunder. Det inkluderar molnteknik, analytics och maskininlärning”, säger VD Toke Juul, som har varit ansvarig för Nordomatic Danmark A/S sedan 2010.
-DP har funnits på danska marknaden lika länge som oss, och vi har arbetat tillsammans i partnerskap i många år. Vi är stolta att få möjligheten att utveckla verksamheten vidare och välkomnar de duktiga medarbetare som nu kommer över till oss. Vi ser också fram emot att träffa DP Bygnadsautomatiks fastighetskunder och erbjuda ett ännu bredare tjänstepaket. avslutar Toke Juul.
Bilden:
Toke Juul, VD Nordomatic Danmark A/S.