Nyheter

Vestellis BDT-renare finns nu även i Sverige

Den finska tillverkaren Vestelli AB är föregångare av BDT-rening på burk sedan 2010.  Nu är man redo att etablera sig på allvar i Sverige efter att en mängd olika tester är gjorda med fina reningsresultat.
Vestelli är ett innovativt bolag och arbetar uteslutande med produkter inom BDT och erbjuder en finsktillverkad produkt, som är gjord för att klara det nordiska klimatet. En sk vintertest är också gjord.
Vestelli har varit marknadsledare i Finland de senaste 5 åren på BDT-rening och lanserar nu 2019 nya olika storlekars BDT-renare. Det finns att få BDT-renare allt från system till små sommarstugor som till större anläggningar för t ex campingområden, samfälligheter mm. Till svenska marknaden erbjuds också en extra låg modell enligt önskemål till bergiga områden.
– Vi tillverkar vår standard Biorenare för ett och två hushåll i betong och den är självförankringsbar. För kunden är det ett väldigt enkelt system att hantera. Ser man bara till att luftpumpen fungerar och tömmer slam en gång om året har man ett välfungerade system, säger Stefan Wasström, landsansvarig på Vestelli och den som leder etableringen i Sverige.
Biorenaren har flera fördelar jämfört med traditionella lösningar, vilket gör den till ett tryggt val för alla parter ( fastighetsägare, entreprenör och myndigheter).
– Entreprenörerna i Finland gillar vår produkt, eftersom den är enkel, trygg och snabb att installera, fortsätter Stefan. Flera kommuner har redan godkänt Vestellis produkter och all dokumentation som krävs för att kommunerna ska godkänna Vestellis produkter finns att få.
Produkterna säljs via små grossister och återförsäljare i Sverige.
– Vi har redan nu klart med ett flertal återförsäljare. Tanken är att vi ska etablera ett seriöst återförsäljarnätverk över hela landet, säger Stefan Wasström.
För den som är nyfiken på Vestellis produkter finns möjlighet att besöka Vestellis monter på MaskinExpo i maj samt på Entreprenad Live i Skåne under hösten.