Nyheter

Gasellföretaget Otto Nilssons Byggnads flyttar till Lund

Företaget Otto Nilssons Byggnads, grundat redan 1930, är idag något så ovanligt som ett mycket snabbväxande företag. Sedan 2012 har företaget ökat från sju till omkring 80 anställda och de har fem år i rad fått utmärkelsen DI Gasell.
I snart nittio år har Eslöv varit den perfekta platsen för Otto Nilssons Byggnads att verka från. Men med anledning av företagets växande framfart och trotts fem om- och tillbyggnader sedan 2012, räcker den gamla lokalen i Skarhult utanför Eslöv inte längre till. Otto Nilssons har legat i samma lokal sedan 1987.
När företaget för några år sedan insåg att den nuvarande lokalen inte är tillräckligt stor, letade man både i Eslöv och Lunds kommun efter en lämplig tomt att bygga ett större kontor på. I en region där det händer mycket inom näringslivet var det en utmaning att lyckas hitta den perfekta tomten. Nu har företaget bestämt sig för en tomt i Lunds kommun på 5500 kvm där det nya kontoret kommer byggas. Inflyttningen förväntas bli 2020. Eftersom planen är att anställa omkring ytterligare 80 personer fram till 2025 har det varit viktigt att ta höjd för den framtida personalökningen.
-Det är tråkigt att vi lämnar Eslövs kommun där vi vann årets företagare 2016 och blev nominerade en gång till 2018. Tyvärr hitta vi ingen tomt eller lokal som motsvarade våra förväntningar i Eslöv, säger Patrik Wibelius, VD för Otto Nilssons Byggnads.
Bygger Lunds modernaste kontor!
Det nya kontoret kommer ligga väl till för underleverantörer och samarbetsföretag. Det är enkelt att ta sig hit, vilket givetvis också är en fördel för personalen.
̶  Läget gör att det kommer bli enklare för många av våra kunder att titta in till oss när de behöver hjälp med något, säger Patrik Wibelius.
För Patrik Wibelius är det självklart att personalen är det viktigaste i företaget. När det nya kontoret byggs anstränger sig därför Otto Nilsson Byggnads för att skapa en trevlig och spännande arbetsmiljö som ska sticka ut jämfört med kontoren för andra byggbolag. Det kommer bli aktivitetsbaserat och ha en liknande lekfull känsla som kontoren för många unga IT-bolag. Taket kommer täckas av solfångare och bidra till miljövänlig el till kontoret.
Nya kontoret tydliggör värdegrunden
På frågan vad som är hemligheten bakom den snabba tillväxten i Otto Nilssons Byggnads svarar VD Patrik Wibelius att det är ett stort antal faktorer som spelar in och som fungerar väl
̶  Men det viktigaste är personalen. Framgångarna vi har beror inte på en person, utan handlar om engagerad personal som tar ansvar och att vi som arbetsgivare månar om att alla som jobbar här ska trivas. Vi har väldigt hög omtanke gentemot varandra på Otto Nilssons och gentemot våra kunder. Även om vi börjar bli ett stort företag så behåller vi den familjära känslan och det skapar ett stort förtroende. Det är som jag brukar säga – Inget av värde kan byggas utan engagemang, omtanke och förtroende, säger Patrik Wibelius.