Nyheter

Första generationen batteridriven kombimaskin

KMA 130 R är STIHLs första batteridrivna kombimaskin. Med en integrerad varvtalsreglering sparas energi och medför att batteridriftstiden förlängs. Kombimaskinen riktar sig till privatpersoner med stor trädgård och professionella användare som fastighetsskötare och trädgårdsmästare.
STIHL fortsätter utveckla sitt utbud av batteridrivna produkter mot både konsument- och professionella användare med lanseringen av KMA 130 R som är den första batteridrivna kombimaskinen i sortimentet. Utrustad med en effektstark EC-motor är den dessutom mindre miljöbelastande.
– En kombimaskin har flera fördelar. I längden är det en investering som lönar sig eftersom man slipper köpa flera kompletta maskiner. KMA 130 R är mångsidig och fungerar till i stort sett alla STIHLs kombiverktyg, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.
STIHL KMA 130 R är lätthanterlig med sina 3,2 kg kompakt och välbalanserad. Funktionen ”Operator Presence Control” bidrar till ett säkert arbete genom en knappspärr som måste tryckas till innan det går att starta. Tack vare batteriet är kombimaskinen tystlåten och för de flesta verktygen slipper användaren ha hörselskydd. Varvtalet går att ställa in på tre nivåer för att spara batterienergi och därmed öka driftstiden.
För energiförsörjning ansluts en kabel till maskinen. KMA 130 R är kompatibel med STIHLs batterisystem PRO och driftstiden varierar beroende på vilket batteri som används och vilket kombiverktyg. Exempelvis går det att uppnå 380 minuters driftstid utan stopp med gräsklingan FS-KM, varvtal 1 och ett AR 3000-batteri.
KMA 130 R
Motor: EC med batteri

Batteri: Lithium-Ion PRO
Maximal driftstid: 380 min
Maximalt varvtal: 8500 / minut
Vikt: 3,2 kg
Ljudeffektsnivå: 102 dB(A)