Nyheter

Bygg Göteborg 2019: Congrid utökar sin verksamhet i Sverige

Det finländska bygg-softwarebolaget Congrid, som blivit marknadsledande i Finland, utökar nu sin verksamhet i Sverige. Congrid har utvecklat en digital plattform för kontroll och styrning av byggplatsernas kvalitet och säkerhet, och plattformen används redan av alla ledande byggföretag i Finland som NCC, PEAB och JM.
– Vi har kört pilotprojekt i Sverige i ett och ett halvt år, och feedbacken är positiv. Vår digitala plattform är även idealisk för den svenska marknaden, berättar Timo Makkonen, VD på Congrid.
I år kommer Congrid att anställa mer personal till sitt kontor i Stockholm och kommer även att delta på Bygg Göteborg 2019 mässan som arrangeras på Åbymässan i Göteborg mellan 21-22/3/2019.
Congrid grundades för sex år sedan när några unga byggmästare blev frustrerade över användningen av penna, papper och Excel-filer för att övervaka kvaliteten och säkerheten på byggarbetsplatser. Saker borde kunna göras bättre och snabbare.
Congrid-appen, som vunnit ett flertal utmärkelser uppstod från dessa tankar. Ställningen som marknadsledare förstärks av att Congrid inte bara fokuserar på högkvalitativ programvara utan även på användarsupport och konsultation.
– Vi hjälper våra kunder varje stund. Även i Sverige är serviceupplevelsen det viktigaste för oss. Vi hoppas att vi på Göteborgs mässa kan sprida ordet om Congrid till en större skara svenskt branschfolk, säger Antti Vuori, Country Manager på Congrid.