Nyheter

OBOS bygger radhus i Stallarholmen

20 nya bostäder säljstartas under våren 2019 – ett stenkast från skola, bad och kommunikationer vid Mälarens södra strand.
– Det är rena drömmen för barnfamiljer, säger projektutvecklare Sara Hägglöv.
Stallarholmen är en expansiv ort mellan Strängnäs och Mariefred. På promenadavstånd från natur, vatten och service planerar OBOS att bygga 20 radhus med en boarea på 120 kvm.
– Bostäderna får verkligen ett ypperligt läge, vid Mälarens södra strand och bara en timme från Stockholm, säger Sara. Det är ett lagom lantligt läge, med vacker jordbruksbygd och glittrande vatten inpå knuten. Samtidigt blomstrar handeln i Stallarholmen och kommunikationerna är riktigt bra till större orter.
De 20 bostäderna som OBOS planerar att bygga i Stallarholmen är av det både miljösmarta och kostnadseffektiva konceptet Start Living och byggs i fem huskroppar med fyra bostäder i varje.
– När vi har planerat Brf Sundby Äng har vi utgått från bilden av det lilla trivsamma kvarteret, berättar Sara. På så sätt blir det ett trevligt grannskap, samtidigt som man får känslan av det egna boendet.
Varje boende i området får möjlighet till två parkeringsplatser var, och tomterna är finplanerade, vilket innebär att gräsmatta, förråd och uteplatser är på plats vid inflyttning.
– På husens framsida blir det en mysig uteplats med stenplattor, och på baksidan en rejäl altan som ansluter till gräsmattan. Genom att varva material blir det ett levande grannskap samtidigt som det också blir enkelt för de boende att hitta sin favorithörna, säger Sara.
Invändigt har husen en ljus, modern och stilren inredning, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på nedre plan och totalt tre sovrum. Husen har en god utgångsstandard, med möjlighet för kunderna att göra extra tillval om så önskas.
– Den öppna planlösningen är perfekt när man som förälder vill ha lite extra koll, och vilken barnfamilj behöver inte en torktumlare? Allrummet på övervåningen kan dessutom göras om till ett fjärde sovrum, för de som behöver det extra utrymmet, säger Sara.
Brf Sundby Äng blir del av ett barnvänligt område, med närhet till det som är viktigt i vardagen. Stallarholmsskolan är en F-6-skola som rymmer cirka 250 elever och det barnvänliga Östabadet ligger mitt i byn.
– Stallarholmen har absolut guldläge för barnfamiljer, men alla som uppskattar närheten till skön natur kommer att trivas riktigt bra här, avslutar Sara.
Brf Sundby Äng har en beräknad säljstart under våren 2019, och en beräknad inflyttning till sensommaren 2020.
Bilden:
De 20 radhusbostäderna byggs i fem huskroppar vilket ger en trivsam och familjär känsla åt kvarteret.
Bild: OBOS Sverige