Nyheter

Nästa generations rumslösning är här – möjliggör konfigurering av hundratals rum

AB Regin, det största svenskägda bolaget inom fastighetsautomation, lanserar nya Regio, en modern rumslösning som ersätter delar av den bästsäljande serien med samma namn. Nya Regio bygger på en framtidssäkrad plattform och kombinerar högteknisk prestanda och enkel montering med användarvänlighet och stilren design.
Regin har länge legat i framkant när det handlar om lösningar för att styra rumsklimat och luftkvalitet i byggnader med individuella zoner som exempelvis hotell, skolor, sjukhus eller kontor. Med nya Regio skapas ett optimalt rumsklimat samtidigt som installation och drift för installatörer förenklas och effektiviseras avsevärt, säger Stefan Blom, Sales Director på Regin.
Först ut i Regio-serien är fyra nya produkter: Regio Ardo och Regio Eedo som är två förkonfigurerade regulatorer, rumsenheten ED-RU-DOCS med temperatur- och CO2-givare, samt konfigureringsverktyget Application tool.
Det är systemintegratörer och installatörer som är de stora vinnarna med vår nya rumslösning! Mycket av deras tid läggs ju på konfigurering av produkterna och vårt mål med nya Regio var att hitta sätt att förenkla deras arbete och spara tid. Multiload-funktionen i Application tool ger enorma tidsbesparingar när system skall installeras. Speciellt när man har många rum med identiska behov, som exempelvis i en hotellbyggnad. Då räcker det i princip med ett klick i verktyget för att ladda ner alla samtidigt, säger Stefan Blom.
Regio Ardo och Regio Eedo består av tre delar: bottenplatta, regulator och plintskydd, vilket underlättar monteringen och bottenplattan är utformad för att förenkla kabelanslutning. En unik fördel med Regio Ardo är att en regulator kan styra två individuella zoner vilket ger en halverad inköpskostnad och underlättar installationen.
Hela lösningen har utvecklats i dialog med flera av våra närmaste kunder som har testat produkterna under hela processen. Vi är stolta och glada över att nu kunna erbjuda en fantastisk rumslösning med smarta funktioner som gör konfigurering och montering av rumsenheter enklare än någonsin. Detta är dessutom bara början på vår nya rumssatsning. Allteftersom adderar vi fler funktioner i den nya plattformen och givetvis även en rad spännande produkter i takt med att nya behov uppstår, säger Stefan Blom.