Nyheter

Milstolpe i höghusbygget Grubbagården i Skövde

Helgen inleds med en milstolpe på en av Skeppsvikens just nu största och framförallt högsta pågående byggnationer. Projektet Grubbagården har den senaste tiden byggts stadigt på höjden och igår slutförde vårt team bjälklagsgjutningen på våning 13 av 13.
Med en god systematik och planering har våra platschefer Anna Wiklund och Jimmy Olsson med kollegor tillsett att våning för våning har uppförts helt enligt tidplan.
De 44 lägenheterna, som byggs åt kommunala AB Skövdebostäder, skall enligt plan stå inflyttningsklara preliminärt i januari 2020. Veckans milstolpe var oerhört viktig för projektets framfart.
Grubbagården är ett förtätningsprojekt i AB Skövdebostäders regi. En nedlagd livsmedelsbutik fick ge plats år det 13 våningar höga huset som enbart innehåller hyreslägenheter i form av tre- och fyrarummare. Det trygga och trivsamma området Havstena i Skövde kompletteras således med högt efterfrågade lägenhetstyper.
Huset förses med solcellspaneler och vi får ännu en gång tillämpa vår gedigna kompetens inom passivhusteknik.
Bild: Studio Ekberg