Nyheter

Bevent Rasch AB, brandspjäll och svenskt fika på ISH Frankfurt 2019

”Swedish Fika” står det plötsligt ovanför ett litet runt bord med kanelbullar, vita pinnstolar och vitstrukna brädväggar med låtsasutsikt mot en gränd Gamla Stan.
– Vi bestämde oss för att tänka ”Sverige” och lite trendigt. Känns som det här har varit en bra grej!
Exportchef Tobias Hendén bjuder på en kopp kaffe i svenska Bevent Raschs monter med brandspjäll och annan brandsäkerhet på ISH Frankfurt 2019.
Bevent Rasch AB har huvudkontor i Borås och tillverkar sina produkter för brandsäkerhet i Motala. Men befinner sig den här veckan i monter A54 Hall 8 på byggmässan för vatten, energi och ventilation i Tyskland – ISH Frankfurt 2019.
– Vi har ju ganska många produkter som vi inte säljer i Europa. Nu har vi tagit fram rätt många som har med brand och brandstyrning att göra för att presentera här.
Exportchef Tobias Hendén tar emot Stordåhd Kommunikations utsände över en mugg välbekant ”Swedish Fika” i Bevent Rasch monter med knappt ett par dagar kvar av veckans mässa i Frankfurt.
Brandprodukterna han talar om är först och främst Bevent Raschs profilerade brandspjäll.
De som sätts in i en ventilationskanal med en spärr som vid temperaturer på över 70 grader fälls ned. Och därmed hindrar en brand att i en antänd byggnad sprida sig vidare från ett rum till ett annat.
– Det är det här vi vill visa, vår paradgren!
För Bevent Rasch – med största delen av sin verksamhet i Sverige och fortfarande en ”ringa del export” – är det här tredje gången gillt på mässan i Frankfurt.
– Vi har träffat besökare från många nya länder som fått upp ögonen för oss. För att vi har lösningar och kombinationsprodukter som inte är kända i andra länder. Bra respons och ett antal kontakter som vi kan fortsätta att hålla en dialog med.
Själva utställningslandet är förstås en viktig marknad för Bevent Rasch som för de flesta andra utställare på ISH Frankfurt 2019.
– Vi har fått ett antal nya kontakter här i Tyskland. Både med en handelsagent, som vi nu håller på och jobbar med, och med en distributör, plus lite holländska kontakter att jobba vidare med.
”Svensk frukost”
Att utställningsmonterns utseende är viktigt är Tobias Hendén övertygad om.
– Vi ställer upp med en ganska öppen monter. Ser till att alla kan komma in här och känna sig bekväma.
Just det!  Det är väl här någonstans som ”Swedish Fika” kommer in i bilden.
– Vi vill gärna stoltsera med att vi är från Sverige.
Men ska sanningen fram så är det inte första gången som Bevent Rasch kopplar ett liknande svenskgrepp på Frankfurtmässan, avslöjar exportchefen Tobias Hendén
– Förra gången vi var här körde vi faktiskt ”svensk frukost”. Det var inte lika lätt ska jag säga…men ”fika” har gått hem!

Bilden:
Brandsäkerhetsleverantören Bevent Raschs exportchef Tobias Hendén bjuder Stordåhd Kommunikations besökare på ”Swedish Fika” i företagets monter på ISH Frankfurt 2019.
Foto: Tor Morten Bakkeng, Air-Product Norge AB