Nyheter

Framtiden Byggutveckling ger Serneke uppdraget i Selma stad

Framtiden Byggutveckling har gett Serneke uppdraget att bygga 125 hyresrätter, lokaler och äldreboende i Selma stad vid Selma Lagerlöfs Torg med option på ytterligare 101 hyresrätter. Det kommer att utföras som en totalentreprenad och byggstarten beräknas till vintern 2019.
Serneke har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga 125 hyresrätter, lokaler och äldreboende i Selma stad. Totalt planerar Framtiden Byggutveckling för ca 280 bostäder vid torget varav drygt 50 bostäder blir äldreboende. I kontraktet har Serneke option på att bygga ytterligare 101 hyresrätter.
– Äntligen börjar vi bygga i Selma stad! Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke bidra till den omvandling som pågår vid torget och längs med Litteraturgatan. Här tillför vi hyresrätter, verksamhetslokaler och ett äldreboende, som ligger nära både torg- och parkstråk som går igenom Selma stad, säger Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.
Familjebostäder kommer att äga och förvalta de färdigställda bostäderna och äldreboende i Selma stad.
-Vi är glada att ihop med Framtiden Byggutveckling få vara med och bidra till utvecklingen av Selma stad. Vi har tidigare haft flera lyckade samarbeten med allmännyttan i Göteborg och ser fram emot att fortsätta på samma spår, säger Joakim Antonsson, arbetschef på Serneke Bygg.
Illustration: Wahlström & Steijner