Nyheter

Furu till finrummet när matvarubutiken Paradiset flyttar in i NK Saluhall

Furu är det självklara valet till butiksinredningen när den innovativa matvarukedjan Paradiset flyttar in i NK Saluhall i Stockholm. Därmed lyfts svensk furu in i finrummet, på en av Stockholms mest centrala handelsplatser.
När branschorganisationen Svenskt Trä samarbetar med matbutiken Paradiset inför nyöppningen av butiken på NK skapas en butiksupplevelse med innovativt framtidstänkt där hälsa och hållbarhet står i fokus. Genom att använda furu från svenska skogar i inredningen får varumärket den inramning som man strävar efter.
– Att Paradiset väljer att addera svensk furu till butiken på NK är för oss ett bevis på att det är ett träslag för både samtid och framtid. Vi märker att furu, som tidigare använts i mer privata miljöer, tar allt större plats i kommersiella verksamheter när målet är att skapa en naturlig och hållbar atmosfär i vacker miljö, säger Björn Nordin på branschorganisationen Svenskt Trä.
Paradiset NK öppnar den 7 mars och ersätter då den pop up-butik som företaget drivit på Regeringsgatan 44 i drygt två år med målet att etablera sig på NK. Nu får man möjlighet att ta dagligvaruhandeln till nya höjder på en av Stockholm bästa handelsplatser. De som passerar kommer att mötas av en modern butiksmiljö i furu som andas skandinavisk design.
– Alla våra butiker är byggda i trä. Men nu har vi för första gången arbetat med furu och en ljus färgpalett. För oss är det viktigt att butiksinredningen känns feminin, lugn och ombonad. Det är en stil som stämmer med vår kundkrets som i huvudsak är kvinnor. Svensk furu är helt rätt för Paradisets varumärke som har hållbarhet och hälsa som konceptidé. Vi är väldigt glada över samarbetet med Svenskt Trä, säger Johannes Cullberg, Paradisets grundare.
Om Paradiset
Paradiset grundades 2014 av Johannes Cullberg som tidigare bland annat byggt upp LIDL i Norge. Idéen att skapa ett helt nytt dagligvarukoncept föddes ur irritationen över hur de stora livsmedelskedjorna bedriver sin verksamhet. Målet är att leverera riktig mat som är god, hälsosam och även ekologisk i så hög utsträckning som möjligt. 65% av butikens sortiment är idag ekologisk. Paradiset har också lanserat en svart lista med produkter som inte lever upp till företagets krav på vad man anser vara bra mat utan tillsatser. Det finns numera en e-handel och tre butiker under Paradisets paraply – på Södermalm, i Sickla och citybutiken som nu flyttar in på NK. Senare i vår öppnar Paradiset också en butik i Täby Centrum.
Foto: Helena Kaasik