Nyheter

Rör dig fritt och låt verktyget göra jobbet

Som professionell hantverkare ställs det stora krav på effektivitet för att man ska hinna med allt på schemat – men ingen arbetar effektivt när tröttheten väl är framme. Därför är det viktigt att tänka på mer än bara effektivitet när man väljer verktyg och att även ta hänsyn till exempelvis ergonomi och driftsäkerhet.
Detta har ITW Construction Products fokuserat på när de designat Paslode IM50, ett av Nordens mest populära gasverktyg till dyckert.
Var tredje skada inom byggbranschen i Sverige är en belastningsskada*, vilket är allt för mycket. Oavsett om man är ny i byggbranschen eller har jobbat i 40 år så är nyckeln till en hälsosam och effektiv arbetsdag en fungerande arbetsmiljö, och där spelar valet av verktyg en viktig roll.
Som pionjärer inom skjutverktyg har ITW Construction Products utvecklat Paslode IM50 F18, designad för att vara den svenska hantverkarens trogna följeslagare på byggarbetsplatsen. Den slangfria, gasdrivna dyckertpistolen är både lätt och kompakt, vilket gör att man kan röra sig fritt utan risk att snubbla, och arbeta hela dagen utan att bli trött.
Optimal infästning som skonar kroppen
Paslode IM50 är utvecklad för att effektivt kunna klara all infästning av lister, foder och dekorer runtom i huset, något som gör att du slipper byta verktyg hela tiden – och på så sätt kan undvika sträckningar och andra felbelastningar. Lars Steenberg, Country Manager för ITW Sverige, förklarar:
– En hantverkare behöver vara på topp under större delen av dagen, annars ökar risken att man skadar sig avsevärt. Att belasta kroppen fel kan dessutom leda till långsiktiga hälsoproblem och därför är det viktigt att tänka in ergonomi från första början. På så sätt jobbar man mer effektivt och säkrar att man kan leverera god kvalitet lång tid framöver.
Effektivt och lätt
Med Paslode IM50 får man en ergonomianpassad och lätt pistol med snabbladdat litiumbatteri som kan skjuta upp till 10 000 skott per full laddning. Man kan dessutom få vitmålade dyckert, vilket underlättar för målare då det enbart kräver en liten insats. Som pricken över i:et kan hantverkare, tack vare den vändbara bälteskroken, enkelt bära Paslode IM50 med sig runt på arbetsplatsen. Lars avslutar:
– Det är ett verktyg som inte bara klarar flera olika uppgifter i slutskedet av husbygget eller renoveringen, utan även erbjuder egenskaper som tillsammans gör att den kan användas av alla – oavsett erfarenhetsgrad. Då Paslode IM50 är lätthanterlig, snabbskjuten och kan djupjusteras utan några extra verktyg, får man en konsekvent snygg finish på alla jobb man gör – och kan utan risk för skador fortsätta arbeta effektivt.
*Källa: https://www.arbetsmiljoupplysningen.se/Yrken/Byggnadsarbetare/
Bilden:
Paslode IM50 F18 är ett fulländat inomhusverktyg med optimerad vikt och balans så att man kan jobba hela dagen utan att bli trött.