Nyheter

IKEAs och Skanskas BoKlok säljer 36 lägenheter i Älmhult

BoKlok, ett företag sprunget ur en idé från IKEA och Skanska, startar onsdagen den 13 mars försäljningen av de lägenheter som ska byggas i Hagabo i Älmhult. Byggstart är planerad till sommaren 2019, och beräknad inflyttning är sommaren 2020.
Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Oavsett storlek är lägenheterna öppna, ljusa och kvadratsmarta, och alla har altan med egen grästäppa eller balkong. Varje lägenhet får dessutom en parkeringsplats och ett förrådsutrymme i området. Alla lägenheter byggs som bostadsrätter och priserna för en tvårumslägenhet startar på 875 000 kr med en månadsavgift på 3162 kr.
– Vi är ett företag med rötterna i IKEA och att nu kunna erbjuda bra bostäder för vanliga människor, precis som Ingvar Kamprads tanke med BoKlok var, just här i Älmhult där både IKEA och Ingvar Kamprad själv har sina rötter, känns så klart extra roligt. Vi förtillverkar stora delar av bostäderna i vår fabrik i Gullringen, vilket gör att vi kan tänka i stora volymer och det är därför vi kan hålla låga priser, säger Simon Wedeborg, projektledare på BoKlok.
BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.
– Genom vår turordningslista får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning. Genom att utesluta budgivning vet man också alltid vad slutpriset blir, och inga dolda avgifter tillkommer, säger Simon Wedeborg.
Det nya kvarteret i Hagabo kommer att kallas BoKlok Haga, och ligga mitt i den småländska idyllen med lummig skog runt knuten och med IKEA-varuhuset ett stenkast bort. Helt i linje med BoKloks syn på hållbarhet kommer husens tak även att utrustas med solceller som kommer att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen.
Bild: BoKlok