Nyheter

NCC ska förvandla kontor till nytt Hilton-hotell i Köpenhamn

ATP Ejendomme och NCC har slutit avtal om renovering och expansion av det tidigare Nordea-huvudkontoret i Köpenhamn till Hilton Copenhagen City Center. Kontraktet är värt cirka 825 MSEK.
– Vi är mycket stolta över att ATP Ejendomme har valt oss för det här spännande projektet. Vår organisation har precis den erfarenhet och kompetens som krävs för att lösa en uppgift av den här storleken och komplexiteten, säger Dennis Nielsen, chef för NCC Renovering i Danmark.
Den omfattande renoveringen och ombyggnaden ska ge den fortliknande byggnaden en mer öppen och välkomnande fasad när den omvandlas till Christianshavns nya Hilton Copenhagen City Center hotell. Bland annat ska en transparent tillbyggnad göras på byggnadens betongbas, och det blir en ny bred trappa från Knippelsbro till hamnpromenaden och hotellets restaurang.
– Vi är glada att ha ingått avtal med NCC för renovering av Hilton Copenhagen City Center. Vi har goda erfarenheter av NCC från tidigare och pågående projekt och ser dem som en kompetent partner för att lösa uppgiften, säger Christian Hartmann chef för Property Management på ATP Ejendomme.
– Detta är en oerhört spännande renovering som vi ser fram emot att komma igång med. Här kommer vår samlade kompetens och erfarenhet verkligen till sin rätt. Vi är glada att få samarbeta med ATP Ejendomme och Hilton, den blivande hyresgästen, säger Karina Mary Andersen, senior projektledare inom NCC Renovering i Danmark.
Komplexa renoveringsprojekt av detta slag är en av NCC:s kärnkompetenser. NCC har redan ett bra och konstruktivt samarbete med ATP inom ett liknande stort renoveringsprojekt i Falkoner Centret.
Bygget förväntas börja under sommaren och planeras vara genomfört i slutet av februari 2021. Affären registreras i det första kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Nordics.
Bild: Arkitema Architects