Nyheter

Lindbäcks tecknar avtal för bygg av 402 studentbostäder i Uppsala

Stiftelsen Västmanlands-Dala nations studentbostäder (V-Dala) gör en stor satsning med nyproduktion av 402 studentbostäder i Uppsala, Ekeby-Flogsta och nu är det klart att det blir Lindbäcks som får förtroendet att bygga dem.
– Vi har tecknat avtal med V-Dala och vi ser fram emot att få börja med mark- och grundläggningen redan nu i vår, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.
Avtalet för Ängsklockan, som projektet heter, omfattar 402 studentbostäder fördelat på fyra huskroppar med sex våningar. Inflyttning i omgångar påbörjas redan under 2020.
– Studentbostäderna består i huvudsak av ett rum och kök och är ca 25 kvm, vi har byggt liknande lägenheter i området tidigare så det känns extra roligt att vi nu får bidra med fler studentbostäder i Flogsta-Ekeby, säger Mikael Thorgren.
– Våra medlemmar behöver bostäder, säger Anna-Carin Andersson, VD för V-Dalas bostadsstiftelse. Med det här bygget fortsätter vi att vara den nation som har flest bostäder, och flest små lägenheter. Totalt får vi nu nästan 1300 bostäder.
Lindbäcks bygger industriellt producerade bostäder i trä för att man tror på att skapa hållbara och attraktiva bostäder som fler har råd att bo i. Sedan ett år tillbaka är Lindbäcks nya fabrik i Piteå igång och i full produktion kommer våra två fabriker att kunna leverera 2 500 lägenheter per år.
Bild: Tengbom