Nyheter

Ny guide ska hjälpa byggföretag anlita seriösa underentreprenörer

Sund konkurrens är ett prioriterat fokusområde för Sveriges Byggindustrier. Därför har organisationen tagit fram Råd & tips vid anlitande av underentreprenör, en guide med konkreta tips till byggföretag för hur man kontrollerar underentreprenörer och håller sin verksamhet fri från fusk.

Syftet med guiden är att vi vill visa på hur man kan kontrollera sina underentreprenörer på ett sätt som inte behöver vara krångligt eller dyrt. Den syftar också till att lyfta frågan om en sund byggbransch. Alla har ett ansvar, inte enbart de stora bolagen eller enbart de små. Alla måste hjälpas åt, säger Sofie Wilhelmsson, skatteexpert på Sveriges Byggindustrier.

Det är också viktigt att seriösa aktörer blir medvetna om vad de riskerar om de får in oseriösa aktörer i sina projekt.
Om de som sitter på uppdragen och pengarna ställer frågor och ställer krav blir det mycket svårare för de oseriösa företagen att verka. 
  • Ladda ner guiden Råd & tips vid anlitande av underentreprenör här.
     
  • Sofie Wilhelmsson, skatteexpert på Sveriges Byggindustrier, svarar på tre frågor om den nya guiden här.