Nyheter

Löfberg Fastigheter försvarar titeln

Vinnaren av arkitekturpriset 2018 gick till Löfberg Fastigheter för deras Docklands-inspirerade lägenhetshus intill Pråmkanalen i Inre hamn. Det är andra året i rad som byggherren kammar hem den åtråvärda utmärkelsen för väl utförd arkitektur.
Karlstads kommun vill uppmärksamma god arkitektur. Varje år delar stadsbyggnadsnämnden därför ut pris till en väl utförd om-, till- eller nybyggnad. I år var det totalt åtta bidrag som kandiderade till förstaplatsen.
Det här är Karlstads kommuns chans att uppmärksamma arkitekturen i kommunen. Med det här priset visar vi att det är viktigt, säger Erik Nilsson (KD), styrelseordförande stadsbyggnadsnämnden.
Det blev tillslut förra årets vinnare, Löfberg Fastigheter, som återigen korades som segrare, denna gång för sina bostadshus i Inre hamn.
Ett gott föredöme för Karlstad
Motiveringen för årets segrande bidrag lyder: ”De två bostadshusen som delar en upphöjd innergård har med hjälp av olika tegelsorter, murningstekniker och omsorgsfulla färg- och materialmöten åstadkommit ett gott föredöme för Karlstads bebyggelser med estetiskt och materialmässigt hög nivå.”
Nöjda vinnare
Löfberg Fastigheter är nöjda med att bli tilldelade priset.
Det känns jättekul att få det här priset, vi är stolta och glada, säger Tomas Rhöse, VD Löfberg Fastigheter.
PÅ bilden: Erik Nilsson (KD), ordförande stadsbyggnadsnämnden, Tomas Rhöse, VD Löfberg Fastigheter, Lotta Hallström, ordförande Brf Docklands, Remi Mazzenga, arkitekt Tengbom, Anki Haasma, arkitekt Tengbom.