Nyheter

Derbigum levererar så att folk kan shoppa loss i Töcksfors

Det finns få platser som kräver så solida och hållbara material som ett parkeringsdäck på taket, vilket utsätts för tuffa prövningar varje dag. Derbigum och ”Din Takläggare” Håkan Vennberg, levererar därför 9000 kvm av det robusta tätskiktet Derbigum GC 5 till det planerade bildäcket i Töcksfors shoppingcenter.
Töcksfors shoppingcenter ligger bara 7 km från Riksgränsen och är enormt populärt bland både svenskar och norrmän. Nu bygger man ut för tredje gången och Derbigum har levererat och lagt en av sina tuffaste och tåligaste produkter på ytan som ska fungera som bildäck.
Derbigum GC – ett tåligare alternativ
Parkeringsgaraget under Töcksfors shoppingcenter räcker inte till och därför har man avsatt 9000 kvm till ett nytt parkeringsdäck på taket. För att tåla belastningen krävs det ett extra starkt material. Erik Bengtsson, regionansvarig säljare väst, hos Derbigum förklarar fördelarna med Derbigum GC:
– Derbigum GC är en vattentät, elastisk tätskiktsmatta av armerad polymermodifierad bitumen som är väldigt kraftig och utformad för membranisolering av väg- och vattenbyggnadsprojekt. Om man väljer den kan jag garantera att man slipper för problem, vid projekt likt dessa, inte minst då stommen är kraftig och materialet hela 25% tjockare.
Takläggaren Håkan Vennberg, från ”Din Takläggare” i Värmland, är specialutbildad i hur man lägger just Derbigumtätskikt, och han är enig:
– Det känns väldigt bra att veta att man gör ett bra jobb, med rätt metod och rätt val av material. Med Derbigum GC kommer det här att hålla tätt och inte orsaka några bekymmer under de kommande 30 åren.
Hållbarhet från början till slut
Omsorgen om miljön och klimatet håller på att bli något som de flesta lägger vikt vid – även de som är och handlar i ett shoppingcenter. Slit och släng är på väg ut och det sätts mer och mer fokus på att produkter är framställda på ett försvarligt sätt. Självklart ska detta omfatta även byggmaterial. Derbigum GC är till 100 % återvinningsbart och följer Derbigums klargröna linje. Erik Bengtsson förklarar:
– Våra produkter är skapade för att kunna möta framtiden. Långsiktighet och hållbarhet går hand i hand och vi är det företag som har kommit längst när det gäller att fokusera på att framställa produkter som påverkar miljön så lite som möjligt. Vi är bl.a. är ISO-certifierade enligt 9002 och 14001 men satsar på att lägga ribban så högt vi bara kan.

Bilden:
Parkeringsdäcket på taket av Töcksfors shoppingcenter rustas med 100% återvinningsbart tätskikt från Derbigum.