Nyheter

Lindbäcks bygger lägenheter åt Rikshem i Östersund

Östersund expanderar och behovet av bostäder har ökat. Därför satsar Rikshem på nyproduktion av lägenheter och det är nu klart att Lindbäcks kommer att bygga 74 av deras nya hyresrätter i kvarteret Hyacinten.
– Vi är glada för det fortsatta förtroendet från Rikshem och ser fram emot att leverera fler bostäder till Östersund, säger Markus Holmlund, affärschef Lindbäcks.
Rikshem har redan idag bostäder i det centralt belägna kvarteret Hyacinten men med dessa två hus utvecklas området ytterligare. De två husen blir en påbyggnad på befintliga garagebyggnader med fem våningar.
– Bostäderna, med trästomme och träfasad, kommer att produceras i vår nya fabrik på Haraholmen och montage av våra volymer på plats beräknas till slutet av maj i år, berättar Markus Holmlund.
De färdiga husen överlämnas till Rikshem om ett år, februari 2020.
Lindbäcks bygger industriellt producerade bostäder i trä för att vi tror att det skapar hållbara och attraktiva bostäder som fler har råd att bo i. Sedan ett år tillbaka är Lindbäcks nya fabrik i Piteå igång och i full produktion kommer våra två fabriker att kunna leverera 2500 lägenheter per år.
– Efterfrågan på prisvärda och hållbara hyresrätter är stor och vi ser fram emot att leverera lägenheter till kunder från norr till söder de kommande åren, säger Markus Holmlund.