Nyheter

Fler hyresrättsbostäder i centrala Östersund till nästa år

Rikshem skapar 74 nya bostäder i kvarteret Hyacinten  i centrala Östersund. Inflyttning beräknas ske redan i februari 2020. Sedan tidigare har Rikshem cirka 300 bostäder i området och nu uppförs ytterligare två flerbostadshus med lägenheter om 1-3 rum och kök.
Efterfrågan på hyresrättslägenheter är stor och med två nya bostadshus på fem våningar skapas 74 nya lägenheter i kvarteret Hyacinten som ligger attraktivt nära centrum. Rikshem erbjuder redan bostäder på Grundläggargränd, Ängegatan och Brunflovägen och de nya husen blir en påbyggnad på befintliga garagebyggnader i området. Lägenheterna som utvecklas är på 1-3 rum och kök, varav merparten är tvåor.
Hållbarhetsperspektivet har präglat utvecklingen av de nya husen, ett punkthus och ett lamellhus, som kommer att byggas med trästomme och träfasad. Solceller planeras på taken och laddstolpar för elbilar samt egen bilpool ska finnas på plats för de boende. Med cirka 2700 lägenheter är Rikshem kommunens näst största fastighetsägare och vill fortsätta att skapa förutsättningar för tillväxt i regionen:
– Vi vill utveckla våra bostadsområden och erbjuda fler bostäder till Östersundsborna. Genom att bygga nya hus i befintligt område kan inflyttning ske redan om ett år. Det här är ett populärt område i stan och vi vill bidra till en fortsatt attraktiv kommun med trevliga och hållbara boendemiljöer, säger Anna-Karin Eriksson, regionchef norra Sverige, Rikshem.
Antal lägenheter och storlekar:
1 rum och kök: 20 lägenheter om 34–35 kvm
2 rum och kök: 48 lägenheter om 31–47 kvm
3 rum och kök: 6 lägenheter om 55–72 kvm
Grund- och förstärkningsarbeten har påbörjats och ett spadtag är planerat till 24 april.