Nyheter

Skanska säljer bostadshus i Boston, USA

Skanska har i samarbete med PGIM Real Estate avyttrat bostadshuset The Harlo i Boston, USA, till Invesco Real Estate, en global investeringsfirma för fastigheter. Skanskas ägarandel är 50 procent. Bolagets andel av försäljningen, USD 75 M, cirka 675 miljoner kronor, registreras av Skanska USA Commercial Development under första kvartalet 2019. Överlåtelsen av fastigheten sker under februari 2019.
Skanska utvecklade och byggde The Harlo, en 17-våningsbyggnad på 17 000 kvadratmeter, med 212 så kallade boutiquelägenheter och ytor för detaljhandel i stadsdelen Fenway i Boston. Bygget startade i oktober 2015 och stod klart 2017.
Fastigheten är för närvarande uthyrt till 98 procent och är certifierat enligt LEED® Gold.
Sedan 2009 har Skanska investerat mer än USD 2 miljarder i kontor och bostäder i USA, bland annat kontor till Bank of America, Brooks Sports, PricewaterhouseCoopers och Tommy Bahama.
Bild: Skanska