Nyheter

Klart med entreprenör för nyproduktion av bostadsrätter på Saffransgatan i Gårdsten

Egnahemsbolaget har tilldelat polska Unibep uppdraget att bygga 34 bostadsrätter i ett 5-plans flerbostadshus på Saffransgatan i Gårdsten, Göteborg, Projektet kommer att utföras som en totalentreprenad, byggstarten beräknas till sommaren 2019 och inflyttning planeras till första halvåret 2020.
Tilldelning av entreprenör för utveckling av 34 bostadsrätter i ett 5-vånings flerbostadshus på Saffransgatan i norra Gårdsten är nu klar. Valet föll på polska Unibep som vann upphandlingen på pris och kvalitetsfaktorer. Upphandlingen inkluderar mark- och anläggningsarbeten och projektet ska uppföras med industriellt prefabricerade trämoduler från entreprenörens fabrik Unihouse.
De färdiga trämodulerna kommer att transporteras med båt till byggplatsen i Göteborg. De är då färdiginredda med kök, badrum, fönster och dörrar. Färdigställandet av bostäderna beräknas ta tre månader. Byggstart planeras till sommaren 2019 och projektet beräknas vara färdigbyggt i mitten av 2020.
– Saffransgatan är ett av våra utvecklingsprojekt i Gårdsten och en del i vårt uppdrag att bygga moderna och kostnadseffektiva bostadsrätter i områden som domineras av hyresrätter. Vi ser fram emot ett gott samarbete och är glada över att utveckla dessa bostäder tillsammans med Unibep, säger Anette Johansson, upphandlingschef på Egnahemsbolaget.
– Vi hoppas på ett bra samarbete med Egnahemsbolaget och är stolta över att få vara en del av det större och spännande uppdraget att utveckla nya bostäder i Göteborg. Vi ser tilldelningen av detta projekt som ett viktigt steg i vår etablering på den svenska marknaden, säger Michał Urbankowski, försäljningsdirektör Sverige.
Tidig visionsbild över 5-vånings flerbostadshus som Egnahemsbolaget och polska Unibep bygger på Saffransgatan i Gårdsten.
Bild: Unibep S.A