Nyheter

Internationellt designpris till Contura

Svenska Contura har vunnit IF Design Award, ett internationellt erkänt designpris. Priset går till Contura 300, en modern braskamin som förenar excellent design med svensk ingengörskonst.
– Det känns helt fantastiskt att vi nu får ett erkännande inte bara för våra kaminers prestanda och flexibilitet utan också för dess utmärkta design, säger Catharina Björkman,Marketing Communication Manager på Contura.
Contura är en svensk braskamintillverkare i hjärtat av Småland. Contura drivs av innovation och design och är i dag marknadsledande på området i Europa med en rad kaminmodeller. Contura har ett långvarigt samarbete med Myra Design som har stått för designen av Contura 300.
If Design Award är ett av de mest åtråvärda internationella designprisen och organiseras av världens äldsta oberoende designorganisation, International Forum Design GmbH. Contura 300 prisades i kategorin produktdesign. Juryn bestod av 67 personer och Conturakaminen konkurrerade med 6 400 andra produkter från 50 länder.
Prisutdelningen kommer att genomföras den 15 mars i BMW Welt i München.
Om Contura 300:
Contura 300 är en modern kubisk kamin med ett gediget och innovativt inre där funktion och design går hand i hand. Den kan anpassas till varje smak och bostad, visar maximal eld och har ett vedfack som kan placeras på olika sidor om eldstaden. Omramningen går att få i svart eller vit och luckan i gjutjärn eller glas. Det finns dessutom en rad tillvalsmöjligheter som värmelagrande artstone och täljsten, kokplatta och utdragslåda.