Nyheter

Blocket förvärvar bostadssajten Qasa

Blocket Bostad är landets största marknadsplats för andrahandsboenden med ett årligt utbud på över 70 000 annonser. Nu förvärvas Qasa i syfte att bredda erbjudandet av trygga tjänster inom privat bostadsuthyrning.
Qasa omsätter idag hyror för över 100 miljoner kronor. Förvärvet stärker Blocket Bostads position som Sveriges mest heltäckande marknadsplats inom bostad säljes samt uthyres, och är ett första steg inför en internationell lansering av Qasa.
Sedan hösten 2018, då Blocket och Qasa inledde ett samarbete, har Blocket erbjudit sina användare Qasas tjänster och publicering av annonser på båda sajter.
– Teamet bakom Qasa har byggt en fantastisk produkt och samarbetet har varit mycket framgångsrikt. Vi ser en tydlig efterfrågan hos våra användare att nyttja Qasas trygga tjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar och samtidigt nå ut till Blockets stora publik.Tillsammans ska vi underlätta för svenska folket att finna varann på bostadsmarknaden på ett effektivt och tryggt sätt, säger Robin Suwe, affärsområdeschef Blocket Bostad.
Blockets förvärv av Qasa förväntas bli starten på en bredare internationalisering som kommer påbörjas redan under 2019. I Schibsted Marketplaces Nordics annonseras omkring 220 000 andrahandsbostäder årligen.
– Med Blocket och Schibsted i ryggen är vår vision om en transparent och trygg hyresmarknad inom räckhåll, inte bara i Sverige. Det är en fantastisk känsla, nu har vi alla förutsättningar för att göra skillnad och hjälpa fler hyra eller hyra ut boende på ett smidigt och säkert sätt. Vi har redan börjat utlysa flera tjänster för att bredda teamet och förbereda inför expansionen som väntar, säger Mattia Tosti, medgrundare av Qasa.
Qasa har fram till förvärvet varit ett helägt bolag till av grundarna och flera affärsänglar, med bland andra Claes Dinkelspiel, Lars Lindgren, Bo Mattsson, DHS och J12 Ventures i spetsen.
– Jag kan inte annat än gratulera Blocket till ett mycket fint förvärv. Qasa har ett väldigt kompetent team bestående av smarta människor med schyssta värderingar. Med Blockets tyngd kommer Qasa att kunna få det genomslag de förtjänar, säger Claes Dinkelspiel, tidig investerare i Qasa.
Bolagen kommer att drivas vidare som nu, med separata varumärken.
Bild: Qasa