Nyheter

Mark- och exploateringsavtal för Masthuggskajen i Göteborg undertecknat

NCC har tillsammans med konsortiemedlemmarna för utvecklingen av nya Masthuggskajen tecknat ett mark- och exploateringsavtal för att utveckla 37000 kvadratmeter kommersiella lokaler och kontor i centrala Göteborg.
– Vi har under nio år arbetat ihop i ett konsortium och drivit detaljplanen för utbyggnaden av den nya stadsdelen. Jag är väldigt stolt över att vi på NCC kunnat bidra med vår breda kompetens för att nå denna milstolpe i satsningen. Jag ser fram emot att komma vidare i detta spännande projekt, säger Johanna Hult Rentsch, Regionchef Väst, NCC Property Development.
Masthuggskajen kommer omfatta totalt 1 300 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser och är den största detaljplanen i Göteborgs innerstad i modern tid. NCC:s del i projektet omfattar tre kontorsprojekt fördelat på 37000 kvadratmeter varav två planeras att byggstartas under 2019.
Stadsdelen som är en förlängning av Linnéstaden och Masthugget kommer att bli full av kontraster, gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten.
Masthuggskajen skapas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, Hotell Draken, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling.
Området är det första i Sverige att certifieras genom Citylab för hållbar stadsutveckling. NCC:s kontorsprojekt ska klassificeras enligt det internationella miljöcertifierings-systemet BREEAM i nivån Excellent. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.
Läs mer på masthuggskajen.se
Bilden:
Visionsbild Masthuggskajen.
Bild: Kanozi